Курс Toncoin обвалився після арешту творця Telegram Дурова

Курс Toncoin обвалився після арешту творця Telegram Дурова

Ціна криптовалютного токену Toncoin опустилась до $5,36 за одну монету. Капіталізація активу впала за тиждень на 21,05% – до $13,6 млрд.

При чому у квітні 2024 року, коли ціна Toncoin встановила історичний максимум, капіталізація була на рівні $24 млрд.

24 серпня ввечері засновника месенджера Telegram Павла Дурова заарештували в аеропорту Ле-Бурже, що знаходиться поблизу Парижу. На тлі цього монета Toncoin обвалилася, свідчать дані CoinMarketCap.

За останню добу темпи падіння уповільнилися до 8,33%.

Представники The Open Network заспокоїли користувачів блокчейну та членів спільноти Toncoin. Вони заявили у X, що затримання Дурова не вплине на роботу мережі.

Співробітники проєкту підтримали Дурова в цей важкий для нього час і повідомили, що він відстоював свободу слова та децентралізацію.

«Як спільнота, яка віддана свободі слова та децентралізації, ми твердо підтримуємо Павла в цей складний час. Павло був відданим захисником цих цінностей, і ми віримо, що його зусилля з просування відкритого та децентралізованого Інтернету й надалі надихатимуть мільйони», — зазначили у спільноті.

toncoin 26.08.2024

Прокуратура Франції у понеділок увечері повідомила, що Дурова допитують у рамках розслідування щодо неназваної особи, підозрюваної в низці злочинів.

Загалом у справі 12 епізодів, у тому числі відмова у наданні інформації владі, співучасть у шахрайстві та збуті наркотиків, співучасть у зберіганні дитячої порнографії, відмивання грошей.

Справу, яку було відкрито 8 липня, розслідують Центр боротьби з кіберзлочинністю та Національне управління боротьби з шахрайством (ONAF). Термін затримання Дурова, який із суботи один раз продовжувався, спливає 28 серпня.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що затримання Дурова пов'язане з розслідуванням, що продовжується, і не було «політичним рішенням».

«Я читаю неправдиву інформацію про Францію після арешту Павла Дурова. Франція як ніколи прихильна до свободи вираження думок та комунікації, інновацій та підприємництва. Так і буде», – написав Макрон у соцмережі X.

Це був перший офіційний коментар французької влади із суботи.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь