Києву не вистачить $7,5 млрд від США — USAID

Києву не вистачить $7,5 млрд від США — USAID

Запланованої Вашингтоном допомоги у $7,5 млрд Києву не вистачить, вважає глава Агентства США з міжнародного розвитку Саманта Пауер.

Про це пише DW.

Справа в тому, що Україна змушена витрачати щомісячно до $5-6 млрд, аби «впоратися з війною».

«Ми знаємо, що цих грошей ($7,5 млрд) не вистачить, ми знаємо, що надалі потрібна ще велика пряма бюджетна підтримка», — наголосила керівниця USAID.

У квітні Світовий банк прогнозував падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) України на 45,1% порівняно з попереднім роком. Війна та викликане нею переміщення людей здатні суттєво позначитись на показниках бідності в Україні. Частка населення країни, яка живе за межею бідності (для країн із відповідними доходами цей поріг становить 5,5 долара на день), загрожує різко зрости - з 1,8 до 19,8 відсотка, попередив Світовий банк.

У свою чергу прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що ВВП цього року може впасти від 30 до 50 відсотків, і оцінив щомісячні фінансові потреби України в чотири-п'ять мільярдів доларів потягом найближчих пів року. За даними української влади, держава вже втратила понад 560 мільярдів доларів через війну, розв'язану рф.

Національний банк України оцінює втрати України від зруйнованого житла, бізнесу та інфраструктури через російську агресію у 50% ВВП 2021 року, або у $100 млрд.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу