Литва виділила 13 млн євро на відновлення України

Литва виділила 13 млн євро на відновлення України

Уряд Литви 9 жовтня затвердив виділення додаткових 13 млн євро для Литовського фонду співробітництва з метою розвитку та гуманітарної допомоги. Кошти спрямують на фінансування проєктів із відновлення України.

Про це повідомила пресслужба уряду Литви.

«Литва рішуче продовжує надавати військову, фінансову та гуманітарну підтримку Україні, яка захищається від агресора. З початку війни у 2022 році через Фонд співробітництва та гуманітарної допомоги ми реалізовуємо проєкти для відбудови України в освіті, енергетиці та інших сферах», – заявила міністерка фінансів Литви Гінтаре Скайсте.

Вона також закликала інших міжнародних партнерів «робити те саме, не чекаючи закінчення війни, зміцнюючи в такий спосіб надію та віру українців у безпечне та успішне майбутнє».

Зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Литва спрямувала через фонд 24 млн євро на проєкти відновлення України. Серед іншого, йдеться про ремонт освітніх закладів у Бородянці та Ірпені, а також розробку нових ініціатив, як-от проєкт «Школа майбутнього» і програми реабілітації постраждалих від війни.

Уточнюється, що загальна сума військової, фінансової та гуманітарної допомоги, наданої Литвою Україні, сягнула майже 1,5 млрд євро.

Нагадаємо, п’ять країн – Фінляндія, Естонія, Литва, Латвія та Польща – підписали угоду про посилення контролю за дотриманням європейських санкцій проти рф.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь