Мінекономіки планує оновити експортну стратегію до умов війни

Мінекономіки планує оновити експортну стратегію до умов війни

Міністерство економіки разом з провідними міжнародними експертними організаціями розпочало роботу над оновленням Експортної стратегії України в умовах війни та на період післявоєнного відновлення.

Про це йдеться на сайті Мінекономіки.

«В оновленій Експортній стратегії України маємо врахувати зміни структури української економіки, перспективи повоєнного відновлення країни, перерозподіл ринків збуту експортної продукції, переорієнтацію на нові регіони та конкретні країни, а також адаптацію українського виробництва під стандарти та потреби споживачів ЄС», – зазначила міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Вона також додала, що реалізація урядової програми підтримки бізнесу в рамках політики «Зроблено в Україні», також має сприяти розвитку українського експортного потенціалу.

«Разом із колегами-експертами для нас важливо визначити найбільш перспективні сектори для розвитку експортоорієнтованих виробництв товарів і послуг, оновити механізми сприяння збільшенню конкурентоспроможності українського експорту, змінити структури експорту на користь продукції з вищою доданою вартістю», – зауважив Тарас Качка, заступник міністра економіки.

За його словами, на державному рівні також передбачається сприяння структурним змінам економіки – вони будуть відображені в оновленій Експортній стратегії України.

За даними міністерства, під час зустрічі сторони обговорили методологічні підходи до оновлення Експортної стратегії України, а також домовилися про подальші кроки. Як повідомляється, надалі спільні напрацювання будуть проаналізовані експертним середовищем, бізнесом і галузевими асоціаціями, представниками державних органів та профільними експертами в Україні.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу