Morgan Stanley знизив прогнози для нафтових компаній Європи

Morgan Stanley знизив прогнози для нафтових компаній Європи

Morgan Stanley знизив цільові показники цін на акції відомих європейських нафтогазових компаній, таких як British Petroleum (BP), TotalEnergies, Shell, Equinor і Repsol, на 9-14% у 2025 році.

Про це пише Financial Times, передає LIGA.net.

Аналітики попереджають про можливе зниження прогнозів прибутків та грошових потоків в усьому нафтогазовому секторі на 10% наступного року.

Причинами в Morgan Stanley називають зниження прогнозів є уповільнення темпів економічного зростання в Китаї та очікуване збільшення пропозиції нафти, яке випереджатиме зростання попиту.

Morgan Stanley прогнозує, що до кінця 2025 року ціна на нафту марки Brent торгуватиметься на рівні $75 за барель, а ціни на газ впадуть до 25 євро/МВт-год.

Як зазначають у фінустанові, це матиме негативний вплив на прибутки акціонерів, що, своєю чергою, призведе до відставання акцій енергетичних компаній від решти європейського ринку.

Протягом останніх кварталів такі компанії, як Shell і BP, зосередилися на викупі акцій, прагнучи продемонструвати інвесторам свою стабільність. Наприклад, Shell протягом останніх 11 кварталів викуповувала акції на суму щонайменше $3 млрд щоквартально.

З огляду на нові прогнози Morgan Stanley, виплати акціонерам можуть опинитися під тиском через зменшення вільного грошового потоку та жорсткі фінансові межі.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь