Зеленський підписав закон про підвищення акцизів на пальне

Зеленський підписав закон про підвищення акцизів на пальне

Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Податкового кодексу України щодо імплементації положень актів права Європейського Союзу щодо акцизного податку.

Про це народний депутат із парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Президент підписав (законопроєкт - ред.) №11256-2 про підвищення акцизів. Вступає в силу 01 вересня. Почне діяти, як опублікують в офіційному виданні. Це або сьогодні або завтра", - написав депутат.

Як повідомлялося, Верховна Рада 18 липня прийняла в цілому законопроєкт №11256-2 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо імплементації положень актів права Європейського Союзу щодо акцизного податку.

Документ передбачає поетапне підвищення акцизів на різні види пального до 1 січня 2028 року. Перехідний етап має розпочатися з 1 вересня 2024 року. На кінцевому етапі акциз на бензин становитиме 359 євро за 1000 л, на дизельне пальне - 330 євро за 1000 л, на скраплений газ – 250 євро за 1000 літрів.

Нагадаємо, Верховна Рада розблокувала підписання закону про внесення змін до Податкового кодексу України стосовно імплементації положень актів права Європейського Союзу щодо акцизного податку.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь