МВФ переглянув структурні маяки для України та додав нові

МВФ переглянув структурні маяки для України та додав нові

МВФ в оновленій програмі з Україною відтермінував виконання двох структурних маяків та додав нові.

Дедлайн аудиту НАБУ перенесли з кінця вересня 2024 року на кінець січня 2025 року.

А скасування "правок Лозового", тобто зміни до КПК щодо спливу строків досудового розслідування, перенесені з кінця жовтня 2024-го на кінець грудня 2024-го.

В меморандумі зявилися нові структурні маяки. До кінця грудня 2024 року потрібно провести реформу Рахункової палати, завершити формування наглядової ради компанії "Укренерго" з більшістю незалежних членів, внести зміни до закону про правотворчу діяльність для посилення незалежності НКРЕКП та скасування державної реєстрації нормативно-правових актів Комісії.

До кінця січня 2025 року потрібно внести зміни до Бюджетного кодесу, які нададуть Мінфіну повноваження перевіряти, що всі державні інвестиційні проекти пройшли необхідну оцінку та відбір.

До кінця лютого 2025 року Кабмін має затвердити методологію оцінки державних інвестиційних проектів та обрати нового директора БЕБ.

До кінця квітня 2025 року потрібно зареєструвати в парламенті законопроєкт про податкову звітність для операторів цифрових платформ.

До кінця червня 2025 року необхідно призначити голову Держмитслужби та як швидше голів регіональних митниць, а також подати бюджетну декларацію відповідно до домовлених з МВФ параметрів.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь