МВФ підтвердив прогноз зростання в 2024 році світової економіки на 3,2%

МВФ підтвердив прогноз зростання в 2024 році світової економіки на 3,2%

Міжнародний валютний фонд у вівторок підтвердив свій попередній прогноз щодо зростання глобального ВВП до 3,2% нинішнього року.

Про це заявив у вівторок під час презентації оновленого Огляду світової економіки (WEO) головний економіст МВФ П’єр-Олів’є Горінчас, передає власний кореспондент Укрінформу.

У документі зазначається, що «глобальне зростання відповідатиме прогнозу WEO за квітень 2024 року на рівні 3,2% у 2024 році та 3,3% відсотка у 2025 році».

При цьому звертається увага на зростання ризиків підвищення інфляції, що також може зберегти високі відсоткові ставки на ще більший термін.

Крім того, вказується на різну динаміку в різних регіонах. Так, порівняно з WEO у квітні 2024 року, зростання в першому кварталі в багатьох країнах було несподівано позитивним, хоча в Японії та Сполучених Штатах були відчутні негативні «сюрпризи».

Зокрема, в США після тривалого періоду підвищення економічних показників спостерігалося сповільнення споживання. В Японії несподіване негативне зростання було викликано тимчасовими перебоями в постачанні, пов’язаними із зупинкою великого автомобільного заводу в першому кварталі.

У Європі ж, навпаки, відстежувалися ознаки динамічнішого економічного відновлення завдяки покращенням у сфері послуг. Крім того, в Китаї відродження внутрішнього споживання сприяло позитивному зростанню в першому кварталі.

Нагадаємо, у вівторок, 16 липня, у Києві розпочинає роботу команда Міжнародного валютного фонду. Заплановані зустрічі з представниками української влади.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу