Представники МВФ розпочинають роботу у Києві

Представники МВФ розпочинають роботу у Києві

У вівторок, 16 липня, у Києві розпочинає роботу команда Міжнародного валютного фонду. Заплановані зустрічі з представниками української влади.

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян, передає Радіо Свобода.

"Команда фахівців МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочинає сьогодні зустрічі у Києві з представниками влади України та іншими партнерами. Дискусії фокусуватимуться на податково-бюджетних планах влади на друге півріччя поточного року та середньострокову перспективу", – заявив він.

Як повідомлялося, наприкінці червня Рада директорів МВФ завершила четвертий перегляд програми "Механізм розширеного фінансування" (EFF) та ухвалила рішення виділити Україні близько $2,2 млрд на підтримку державного бюджету.

Нагадаємо, чотирирічна програма EFF у розмірі близько $15,6 млрд була затверджена 31 березня 2023 року і є частиною пакета міжнародної підтримки України в розмірі $122 млрд. Перший транш $2,7 млрд було виділено на початку квітня, другий і третій у розмірі SDR664 млн (близько $881-890 млн за тодішнім курсом) – на початку липня і в середині грудня 2023 року.

26 березня 2024 року Україна отримала ще один транш у розмірі $880 млн у межах програми розширеного фінансування EFF від Міжнародного валютного фонду.

П'ятий транш у $2,2 млрд Україна отримала від МВФ 3 липня.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд (МВФ) планує переглянути розмір комісій, які він стягує зі своїх найбільших позичальників, після того, як деякі країни висловили занепокоєння, що ці витрати стають невиправданими через високі відсоткові ставки.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

теги #МВФ

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу