Минулого тижня глобальні фонди купили та продали рекордні суми японських акцій

Минулого тижня глобальні фонди купили та продали рекордні суми японських акцій

Минулого тижня глобальні фонди здійснили рекордні операції з купівлі та продажу японських акцій, що стало найвищим показником за останні роки.

Про це пише Bloomberg.

За даними видання, підвищення процентної ставки Банком Японії викликало значні коливання на фондовому ринку. У результаті було зафіксовано рекордні обсяги як припливу, так і відпливу капіталу.

Загальний обсяг продажів досяг 31,3 трлн єн ($210 млрд), що є найвищим показником з 2005 року. Валові закупівлі також сягнули рекордної позначки – 31,9 трлн єн, що зробило фонди чистими покупцями.

Додаткові дані від Japan Exchange Group Inc. показали, що з урахуванням ф'ючерсів іноземні інвестори стали чистими продавцями, вивантаживши 777,2 млрд єн, тоді як внутрішні установи провели найбільші закупівлі з березня 2023 року.

Фондовий індекс Nikkei 225 різко впав на 12% 5 серпня, що стало найбільшим падінням із часів «чорного понеділка» 1987 року, але вже наступного дня відновився на 10%. Цього тижня Nikkei піднявся на 8,7%, що стало найстрімкішим зростанням із квітня 2020 року.

Нагадаємо, Європейські фондові ринки показали 7 серпня кращий добовий результат за останні дев’ять місяців після падіння на початку тижня через побоювання щодо рецесії у США.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу