Митна служба недовиконує план надходжень до держбюджету другий місяць поспіль

Митна служба недовиконує план надходжень до держбюджету другий місяць поспіль

За підсумками липня Державна митна служба перерахувала до держбюджету 47,9 мільярда гривень, що на 2,9 млрд грн, або на 5,8% менше планового показника (50,8 млрд грн).

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив у Telegram.

За його словами, на результат Митниці вплинуло зростання обсягів пільг зі сплати митних платежів. К червні обсяги таких пільг зросли на 46%, порівняно з аналогічним періодом 2023 року: з 11,9 млрд грн до 17,3 млрд грн.

Водночас зменшилися обсяги оподаткованого імпорту товарів, ввезених автомобільним транспортом (товари з найбільшим рівнем податкового навантаження). Вони знизилися на 17%, порівняно з аналогічним періодом 2023 року: з 1,06 млн тонн до 0,88 млн тонн.

Як повідомлялося, у червні Державна митна служба перерахувала до державного бюджету 46,5 млрд грн, недовиконавши встановлений індикативний план на 1%, або 476 млн грн.

Водночас, завдяки перевиконанню плану у попередні місяці доведений Міністерством фінансів показник з перерахування митних платежів до державного бюджету за перше півріччя 2024 року у сумі 261,6 млрд грн Держмитслужбою виконано на 107,3%. Понад план до держбюджету перераховано 19,1 млрд грн.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу