Україна найближчим часом отримає від США грант у $3,9 млрд

Україна найближчим часом отримає від США грант у $3,9 млрд

Найближчим часом до українського держбюджету надійде грант від США на майже $3,9 млрд.

Відповідну угоду підписали міністр фінансів Сергій Марченко та Регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (Білорусь, Молдова та Україна) Боб Сом, повідомляє пресслужба Мінфіну.

За словами Марченка, це необхідне та своєчасне фінансування для підтримки ліквідності держбюджету.

Залучені кошти спрямують на виплати заробітної плати вчителям, співробітникам служб швидкого реагування (ДСНС), працівникам державних органів, а також на виплати допомоги внутрішньо переміщеним особам, малозабезпеченим сім’ям та особам з інвалідністю.

Як уточнили у Мінфіні, це – перший транш прямої бюджетної підтримки від США у 2024 році. Запланований обсяг фінансової допомоги від країни на поточний рік сягає $7,8 млрд.

Кошти надійдуть через проєкт "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine). Проєкт є ключовим фінансовим інструментом Світового банку для допомоги Україні.

Через проєкт PEACE in Ukraine до держбюджету з червня 2022 року вже залучено більше $25 млрд. Ця угода збільшить обсяг бюджетної підтримки в межах проєкту до майже $30 млрд, з яких понад 80% – кошти від Сполучених Штатів.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу