Нацбанк оштрафував акціонера Альфа-банку

Як повідомляє прес-служба Нацбанку, розмір штрафу склав 0,1 відсотка від статутного капитала Неос Банку станом на дату вчинення правопорушення. Під час визначення розміру штрафу Національний банк прийняв до уваги визнання правопорушником факту вчинення правопорушення та його підтверджену готовність вжити невідкладних заходів для усунення наслідків правопорушення.

"Ми продовжимо вживати необхідних заходів для підвищення прозорості банківської системи. Самостійне та добросовісне вжиття заходів для усунення порушень та відновлення законності розглядатиметься Національним банком України як підстава для пом’якшення відповідальності. Національний банк і надалі вживатиме заходів впливу, у тому числі накладення максимальних передбачених законом штрафів щодо порушників банківського законодавства, які отримали попередження про необхідність усунення правопорушення і продовжують ігнорувати приписи регулятора", - прокоментував дане рішення директор департаменту НБУ з реєстраційних питань та ліцензування Леонід Антоненко.

Нагадаємо, 100% акцій Альфа-банку володіє компанія ABH Ukraine Limited (Кіпр). 17 квітня 2014 року акціонери Альфа-банку закрили операцію з купівлі 99,77% Банку Кіпру. 16 липня банк був перейменований на Неос Банк. У вересні 2014 року Альфа-банк заявив про намір продати Неос Банк, а 10 квітня ABH Ukraine Limited придбала права економічних вигод і управління над ним.
 

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь