Нацбанк присвятив монету безпілотнику «Лелека-100»

Нацбанк присвятив монету безпілотнику «Лелека-100»

Національний банк увів в обіг другу монету з серії "Збройні Сили України", що вшановує українську зброю та її творців – "Українська бавовна. Лелека-100".

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Зазначається, що монета присвячена багатоцільовому безпілотному авіаційному комплексу "Лелека-100", розробленого українською компанією DeViRo та з 2021 року офіційно прийнятого на озброєння ЗСУ.

На аверсі монети змодельовано стилізоване зображення з монітора керування польотом безпілотника "Лелека-100", де на степових дорогах відображені виявлені ворожі цілі – танки.

В центрі – абрис планера комплексу, який втілює технологічний прогрес та інноваційний потенціал України.

На реверсі зображено планер розвідувального комплексу в польоті. Над ним – стилізований абрис птаха лелеки, що символізує мир та спокій, які забезпечуються завдяки пильності "Лелеки-100".

В нижній частині композиції – вид земної поверхні з умовною схемою візуального дослідження маршруту польоту безпілотника, що віддзеркалює стратегічне бачення та планування.

Тираж 5 гривневої монети становить до 75 000 штук. Із 23 липня її можна буде придбати в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ.

Нагадаємо, НБУ продав майже $1 млрд для підтримки гривні.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу