НБУ анулював ліцензії у мереж мікрокредитів з російськими власниками

НБУ анулював ліцензії у мереж мікрокредитів з російськими власниками

Нацбанк України анулював ліцензії на діяльність мікрокредитних компаній "Просто Позика" і "Тайм Кредит", власники яких є громадянами росії.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Нацбанку.

Раніше НБУ визнав небездоганною ділову репутацію цих фінансових компаній та їхніх власників – подружжя Андрія й Наталії Манучарових, які надали регулятору недостовірну інформацію про те, що не мають громадянства й податкового резидентства російської федерації.

Рішення про анулювання ліцензій на діяльність "Просто Позика" і "Тайм Кредит" Комітет із питань нагляду й регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 5 вересня, зазначивши, що Нацбанк продовжує реагувати на "виявлення зв’язків власників небанківських фінансових установ з російською федерацією і виведення таких установ із ринку".

Перед цим, 22 серпня, Нацбанк визнав ділову репутацію "Просто Позика" і "Тайм Кредит" і їхніх власників небездоганною.

Голова Нацбанку Андрій Пишний у коментарі "Схемам" тоді анонсував, що це рішення було "проміжним етапом". Він також повідомив, що наразі в Нацбанку триває перевірка всіх небанківських фінансових компаній щодо наявності будь-яких зв’язків з країною-агресором.

Нагадаємо, раніше Національний банк визнав небездоганною ділову репутацію російських власників двох фінансових компанії та самих компаній.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь