НБУ визнав небездоганною ділову репутацію мікрофінок із російськими власниками

НБУ визнав небездоганною ділову репутацію мікрофінок із російськими власниками

Національний банк визнав небездоганною ділову репутацію російських власників двох фінансових компанії та самих компаній.

НБУ визнав небездоганною ділову репутацію власника істотної участі у ТОВ "Тайм Кредит" Манучарової Наталі Едуардівни та власника істотної участі у ТОВ "Просто Позика" Манучарова Андрія Івановича, а також ТОВ "Тайм Кредит" та ТОВ "Просто Позика".

Зазначені особи надали Національному банку недостовірну інформацію про те, що вони не мають громадянства та податкового резидентства російської федерації, що є ознакою небездоганної ділової репутації як власників істотної участі, так і самих фінансових компаній.

За результатами опрацювання інформації Національний банк отримав підтвердження наявності у вказаних фізичних осіб громадянства та податкового резидентства російської федерації, зокрема і підтвердження від державних органів спеціального призначення з правоохоронними функціями.

Наявність у власників істотної участі фінансових компаній громадянства та податкового резидентства російської федерації є ознакою їх небездоганної ділової репутації, що, відповідно, є ознакою небездоганної ділової репутації фінансових компаній.

Такі рішення комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг НБУ ухвалив 22 серпня. Рішення набрало чинності з дня їх прийняття.

Національний банк здійснить подальші дії щодо ТОВ "Тайм Кредит" та ТОВ "Просто Позика", пов’язані з визнанням ділової репутації фінансових компаній та їх власників небездоганною.

Нещодавно НБУ пообіцяв разом із правоохоронними органами найближчими місяцями перевірити власників ліцензованих фінансових компаній через відкриті та закриті бази на наявність паспортів росії.

Це трапилося після того, як ЗМІ з'ясували, що власники мереж мікрокредитних організацій «Просто Позика» і «Тайм Кредит», які мають десятки філій по Україні, мають російські паспорти.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь