Нацбанк анулював ліцензію фінкомпанії «24/7»

Нацбанк анулював ліцензію фінкомпанії «24/7»

Національний банк анулював одній небанківській фінансовій установі ліцензію на вид діяльності з надання фінансових послуг та виключив її з Державного реєстру фінансових установ, ще восьми – змінено обсяг ліцензії на діяльність фінансової компанії.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Нацбанк анулював ТОВ “ФК 24/7” (ЄДРПОУ 43844889) ліцензію на діяльність фінансової компанії з правом здійснювати діяльність з надання таких фінансових послуг, як факторинг, надання коштів та банківських металів у кредит. Таке рішення НБУ ухвалив на підставі власної заяви ТОВ.

Також це ТОВ виключено з Державного реєстру фінансових установ у зв’язку з анулюванням ліцензії на вид діяльності з надання фінансових послуг.

На підставі власних заяв надано погодження зміни обсягу ліцензії на діяльність фінансової компанії таким установам:

  • ТОВ “Діамант +” (ЄДРПОУ 43909406) – виключення з такої ліцензії фінансової послуги фінансовий лізинг;
  • ТОВ “Сімпл Мані” (ЄДРПОУ 40117839) – виключення послуги факторинг;
  • ТОВ “ЧЄЗ Інвест” (ЄДРПОУ 43225839), ТОВ “ФК ГУРУ” (ЄДРПОУ 43550635), ТОВ “СЕНТ ПРО” (ЄДРПОУ 43580771), ТОВ “С-Фінанс” (ЄДРПОУ 42485136) – виключення з ліцензій таких послуг, як факторинг, фінансовий лізинг;
  • ТОВ “ФК Марин-Фінанс” (ЄДРПОУ 43231894) – виключення таких фінансових послуг, як надання коштів та банківських металів у кредит, фінансовий лізинг;
  • ТОВ “ФК Бредекс Фінанс” (ЄДРПОУ 32428312) – виключення таких фінансових послуг, як факторинг, фінансовий лізинг, надання гарантій.

Після зміни обсягу ліцензії на діяльність фінансової компанії ТОВ “Діамант +” матиме право надавати такі фінансові послуги, як надання коштів та банківських металів у кредит та факторинг, ТОВ “Сімпл Мані”, ТОВ “ЧЄЗ Інвест”, ТОВ “ФК “ГУРУ”, ТОВ “СЕНТ ПРО”, ТОВ “С-Фінанс”, ТОВ “ФК “Бредекс Фінанс” матимуть право надавати таку фінансову послугу, як надання коштів та банківських металів у кредит, ТОВ “ФК “Марин-Фінанс” матиме право надавати фінансову послугу – факторинг.

Такі рішення комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг НБУ ухвалив 27 вересня.

Нагадаємо, Національний банк застосував до 14 фінансових компаній заходи впливу у вигляді вимоги про вжиття заходів, спрямованих на усунення (виправлення) виявлених під час нагляду порушень та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь