Німецький банк почне використовувати штучний інтелект для вибору інвестицій

Німецький банк почне використовувати штучний інтелект для вибору інвестицій

Німецький Baader Bank виходить на ринок біржових фондів зі стратегією, яка використовуватиме штучний інтелект для допомоги у виборі акцій.

Про це пише Financail Times.

Підрозділ з управління інвестиціями банку Baader планує запустити посилений штучним інтелектом фонд акцій єврозони. Біржовий інвестиційний фонд торгуватиметься на біржі Xetra у Франкфурті.

Як зазначається, фонд використовуватиме "цілісну модель відбору акцій на основі штучного інтелекту" для отримання прибутку, що перевищує індекс акцій єврозони, розроблений MSCI (фондовий індекс, який відображає ситуацію на світовому фондовому ринку, – ред.).

Модель була розроблена компанією, котра спеціалізується на інвестиціях зі штучним інтелектом Ultramarin, для прогнозування щомісячної надлишкової прибутковості для кожної акції в інвестиційному середовищі акцій єврозони.

Ultramarin також розробляє біржові індексні фонди на основі штучного інтелекту, орієнтовані на глобальні та американські акції, і її технологія вже доступна в трьох фондах.

Очікується, що фонд буде запущено пізніше цього місяця.

Також зазначається, що даний фонд стане першим в Європі, який настільки сильно покладається на штучний інтелект при виборі акцій.

Втім, остаточне рішення про те, чи варто включати цінний папір до портфеля фонду, має приймати людина.

Нагадаємо, материнська компанія Facebook – Meta – провела переговори з Apple про інтеграцію моделі генеративного штучного інтелекту компанії Meta Platforms в Apple Intelligence, нещодавно анонсовану систему ШІ для iPhone та інших пристроїв.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу