Ощадбанк надав 147 млн грн кредиту на розвиток вітрогенерації

Ощадбанк надав 147 млн грн кредиту на розвиток вітрогенерації

Ощадбанк уклав кредитну угоду з одним із лідерів розбудови вітропарків в Україні, ТОВ «Френдлі Вінд Технолоджі», для закупівлі самохідного автокрану на суму 147 млн грн.

Автокран LIEBHERR LG 1750 із такими характеристиками вантажопідйомності, висоти підйому та вильоту стріли стане другим в Україні.

У фінансуванні проєкту було використано можливості державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».

«Френдлі Вінд Технолоджі» з єдиним виробником в Україні, який виготовляє вітроенергетичне устаткування мультимегаватного класу потужністю 5,2 МВт «під ключ».

«Це український виробник, релокований з Краматорська. Ступінь локалізації виробництва ТОВ «Френдлі Вінд Технолоджі» наразі становить близько 40%, у найближчих планах компанії – збільшення до 70%, що здешевить вартість вітроустановок і сприятиме скороченню термінів окупності проєктів. Придбання власного монтажного крана – один із кроків у цьому напрямі розвитку компанії. який Ощадбанк підтримуватиме й надалі», – зауважив заступник голови правління Ощадбанку, відповідальний за корпоративний бізнес, Юрій Каціон.

Перша черга вітропарків «Френдлі Вінд Технолоджі» на заході країни, що налічуватиме 16 вітроустановок, вже будується. Перший вітряк, встановлений у Нижньоворітської громаді, станом на початок жовтня виробив 1 млн кВт*год зеленої енергії для енергосистеми України. Загальний обсяг встановленої потужності всіх запланованих вітропарків розглядається на рівні 1,5 ГВт. Наразі проєкт реалізується коштом приватних інвесторів. Згодом проєкт фінансуватиметься за допомогою банківського синдикованого кредитування.

«Ми сприяємо децентралізації енергетики, що є критично важливим для енергетичної безпеки України під час війни. Наша стратегічна ціль – розбудова та розвиток зеленої енергетики в Україні», – зазначив генеральний директор ТОВ «Френдлі Вінд Технолоджі» Владислав Єременко.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь