Ощадбанк розширив фінансування для групи компаній Kernel

Ощадбанк розширив фінансування для групи компаній Kernel

Відповідно до визначеного у стратегії воєнного часу Ощаду завдання з підтримки орієнтованих на експорт українських компаній банк розширює співпрацю з провідними українськими експортерами.

Про це повідомляє пресслужба фінустанови.

Черговим кроком у цьому напрямі стало те, що в липні 2024 року Ощадбанк збільшив кредитний ліміт для СТОВ «ДРУЖБА-НОВА», що входить до групи компаній Кернел, майже в 4 рази: з 340 млн грн до 1 253 млн грн.

Цільове призначення фінансування – поповнення обігових коштів виробника сільськогосподарської продукції. Компанія «ДРУЖБА-НОВА» є одним із найбільших земельних кластерів Kernel – понад 110 тис. га. Завдяки залученим коштам компанія зможе забезпечити ефективну збиральну та посівну кампанії в поточному році, що сприятиме збільшенню валютних надходжень від українського експорту.

«Ощадбанк розпочав співпрацю з групою компаній Kernel на самому початку повномасштабної війни, коли всі зусилля банківського сектору було спрямовано в першу чергу на підтримку аграріїв для забезпечення продовольчої безпеки країни. З того часу ми поступово нарощуємо обсяги співробітництва і працюємо над поглибленням довірливих партнерських стосунків з лідером аграрного ринку. На сьогодні кредитний портфель групи компаній Kernel в Ощаді становить вже понад 2,2 млрд грн. Підтримка аграрної галузі продовжує залишатись для нас пріоритетом під час війни, адже це не лише продовольча безпека, а й один з головних драйверів нашої економіки й валютних надходжень до України», – заявив Юрій Каціон, заступник голови правління Ощадбанку, відповідальний за корпоративний бізнес.

«Зараз підтримка українського виробника з боку українських банків важлива як ніколи, оскільки вихід на міжнародні ринки фінансування ускладнений воєнними ризиками. Ми цінуємо нашу співпрацю з Ощадбанком і вдячні, що можемо розраховувати на підтримку банку», – зауважив Сергій Волков, CFO Кернел.

Нагадаємо, за результатами першого півріччя 2024 року Ощадбанк отримав 8,81 млрд грн чистого прибутку, з них 74 млн грн – у червні. Банк покращив фінансовий результат на 2 млрд грн порівняно з аналогічним періодом минулого року. 

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу