Ощадбанк отримав 8,8 млрд грн чистого прибутку за пів року

Ощадбанк отримав 8,8 млрд грн чистого прибутку за пів року

За результатами першого півріччя 2024 року Ощадбанк отримав 8,81 млрд грн чистого прибутку, з них 74 млн грн – у червні. Банк покращив фінансовий результат на 2 млрд грн порівняно з аналогічним періодом минулого року. 

Про це повідомила пресслужба фінустанови.

Чистий процентний дохід Ощадбанку за січень-червень відносно аналогічного періоду минулого року збільшився майже на 26% – до 10,96 млрд грн, чистий непроцентний дохід підвищився на близько 13% – до 4,09 млрд грн. Такого результату досягнуто в тому числі завдяки нарощуванню кредитування бізнесу та домогосподарств: відповідні кредитні портфелі протягом перших шести місяців року збільшились як у представників великих корпорацій, так і у мікро-, малого середнього бізнесу та фізичних осіб.

За перше півріччя 2024 року операційний прибуток Ощаду перевищує 7 млрд грн, що на 25% більше за результат аналогічного періоду минулого року.

Фінансовий результат Ощадбанку продовжує перебувати під впливом переоцінки фінансових інструментів у портфелі цінних паперів. За шість місяців поточного року від їхньої переоцінки банк отримав 2,7 млрд грн чистого прибутку.

Наразі Ощад має достатній запас ліквідності й капіталу. Так, показник адекватності регулятивного капіталу банку станом на 1 липня 2024 року становить 14,35% при нормативі НБУ 10%.

«Ми задоволені досягнутими результатами, спричиненими стабільною роботою Ощадбанку та успішною адаптацією до умов воєнного часу. Одне з наших головних завдань зараз – зробити так, щоб ці результати ще більше запрацювали на користь реального сектору економіки для забезпечення стабільного відновлення та подальшого розвитку країни. Особливу увагу ми приділяємо забезпеченню наших клієнтів доступними фінансовими ресурсами для відбудови енергетичної інфраструктури, а також зміцненню енергонезалежності бізнесу та громадян», – зазначив Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

Нагадаємо, Ощадбанк оцінює будівництво гігавата потужності у $700 млн.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу