Ощад видав перший кредит під 0% на альтернативне енергопостачання приватного будинку

Ощад видав перший кредит під 0% на альтернативне енергопостачання приватного будинку

Мешканець міста Ніжина Чернігівської області став першим, хто скористався в Ощадбанку державною програмою «Енергонезалежність домогосподарств», яка стартувала 20 липня.

Про це повідомила пресслужба банку.

В рамках цієї пропозиції кредити під 0% надаються власникам приватних будинків на придбання та встановлення генеруючих установок на альтернативних джерелах енергії, зокрема сонячних чи вітрових гібридних систем енергопостачання потужністю до 10 кВт. Кредит надано на термін 10 років.

Для отримання пільгового кредиту за цією програмою позичальник має відповідати наступним умовам:

- бути власником землі та будинку, площа якого не перевищує 250 кв. м;

- середньомісячний сукупний дохід родини за півроку не повинен перевищувати десятикратний розмір місячної середньої заробітної плати в Україні.

Проєкт реалізується Урядом України спільно з Фондом розвитку підприємництва.

Окрім того, Ощадбанк пропонує власну програму споживчого кредитування на придбання товарів та послуг зі встановлення енергонезалежного обладнання як для приватних будинків, так і для квартир у багатоповерхівках.

Серед доступних для придбання товарів – зарядні станції, комплекти енергонезалежності (живлення), теплові котли, сонячні електростанції та панелі, вітрогенератори й відповідне додаткове обладнання і матеріали до них, роботи з їх встановлення тощо. Кредит надається на суму від 50 до 400 тис. грн без застави, поручителів та прихованих комісії. Максимальний строк кредитування – 60 місяців.

«Угоду про перший кредит на альтернативне енергопостачання для приватного будинку під 0% було укладено моїми колегами фактично в перший день повноцінної роботи програми. Це свідчить про значний попит на цей продукт. Окрім того, хочу привернути увагу потенційних позичальників до власних ощадівських програм пільгового кредитування на придбання енергетичного обладнання. Лише минулого тижня, з 15 по 22 липня, ми видали 53 таких позики на загальну суму близько 4 млн грн», – зазначив заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн.

Нагадаємо, українські банки почали видавати перші кредити на розвиток альтернативних джерел енергії за програмою «Доступні кредити 5-7-9%». Сенс Банк видав перший кредит на придбання та встановлення українським виробником сонячної електростанції потужністю 1 МВт.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу