SEC схвалила заявки на спотові Ethereum-ETF

SEC схвалила заявки на спотові Ethereum-ETF

Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) зареєструвала заявки S-1 для спотових Ethereum-ETF. Торги продуктами стартують 23 липня.

Серед тих, хто отримав схвалення пропозиції, 21Shares, Bitwise Asset Management, BlackRock, Invesco, Franklin Templeton, Fidelity Investments та VanEck, повідомляє Forklog.

Раніше SEC затвердила заяви від ProShares, а також запуск міні-ETF та базі Ethereum від Grayscale.

На поточний момент Ethereum зріс за останню добу на 0,76% до $3521,25 за "монету". Це друга за капіталізацією криптовалюта – $423,4 млрд.

Біткоїн впав на 0,84% – до $66 878,11. Його капіталізація становить $1,32 трлн.

22 липня надходження в спотові біткоїн-ETF склали $533,57 млн. Востаннє такі високі значення спостерігалися 4 червня. Приплив в IBIT від BlackRock становив $527,7 млн ​​— максимум з 13 березня.

"Хоча ми очікуємо стабільного розміщення капіталу в ETH ETF, на початковому етапі воно навряд чи буде різким і буде коливатися залежно від різних макроекономічних факторів. Однак я вважаю, що потенціал експоненційного зростання ліквідності ETF значний. З ухваленням SEC і лістингом ці ETF тепер можуть залучати інвестиції від установ, які зазвичай мають довгостроковий інвестиційний горизонт. З часом таке інституційне участь може забезпечити стабільний і значний приплив капіталу", – заявив регіональний голова Binance в СЕЕ, Центральній Азії та Африці Кирило Хом’яков.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу