Ощадбанк оцінює будівництво гігавата потужності у $700 млн

Ощадбанк оцінює будівництво гігавата потужності у $700 млн

Для побудови лише одного гігавата потужностей генерації електроенергії потрібно щонайменше $700 млн, тому відновити зруйновану росіянами генерацію без фінансової допомоги партнерів Україні не вдасться.

Про це заявив заступник голови правління "Ощадбанку" Юрій Каціон, інформує Liga.net.

"Інвестпроєкти з будівництва одного гігавата електроенергетики коштуватимуть від $700 млн у разі використання газопоршневих або газотурбінних технологій і до $1,5 млрд – для, наприклад, вітроенергетики. Це один гігават. Нам треба вісім-дев'ять збудувати", – сказав заступник голови "Ощадбанку".

Він зауважив, що вся банківська система України не зможе одночасно профінансувати за короткий проміжок часу всі ці проєкти.

"Без європейських партнерів це буде зробити дуже важко і неможливо, напевно", – зазначив Каціон.

На думку банкіра, для відновлення енергосистеми важливо залучити допомогу міжнародних партнерів, зокрема Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку.

"Всі партнери, з якими ми спілкуємось, підтверджують готовність брати участь у таких проєктах", – запевнив Каціон.

Він уточнив, що наразі лише на розгляді "Ощадбанку" перебувають заявки на фінансування проєктів у сфері альтернативної генерації загальною потужністю понад 500 МВт.

Нагадаємо, Ощадбанк та німецька урядова компанія міжнародного співробітництва GIZ домовились про надання банку допомоги, спрямованої на розширення доступу мікро-, малого та середнього бізнесу (ММСБ) до фінансових послуг.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу