ПриватБанк обрав новим головою правління Мікаеля Бьоркнерта

ПриватБанк обрав новим головою правління Мікаеля Бьоркнерта

Наглядова рада ПриватБанку 7 жовтня обрала Мікаеля Бьоркнерта на посаду голови правління банку.

Мікаель Бьоркнерт замінить на цій посаді Герхарда Бьоша, який вирішив достроково звільнитися з ПриватБанку з 1 листопада.

Мікаель Бьоркнерт, один із топ банкірів Швеції, переміг у конкурсному відборі, в якому взяли участь кандидати з України та з-за кордону. Призначення голови правління банку тепер підлягає регуляторному погодженню НБУ.

«Разом із талановитими співробітниками та за підтримки наглядової ради ми працюватимемо над забезпеченням стійкої цінності для всіх стейкхолдерів», – зазначив Мікаель Бьоркнерт.

Він має понад 25 років досвіду роботи у фінансовому секторі та на лідерських позиціях. Дотепер він обіймав посаду керівника напрямку банківського бізнесу Swedbank, де відповідав за увесь спектр банківських послуг, від роздрібного та корпоративного банкінгу до операційних питань та цифрової трансформації. У Swedbank пан Бьоркнерт впроваджував ініціативи зі стратегічного планування та цифрового банкінгу.

Він також є радником вищого керівництва різних світових банків зі стратегічних питань.

Перед тим, як приєднатися до Swedbank, він обіймав посаду голови ради директорів в Bankgirot (Швеція), керівника напрямку міжнародних транзакцій у банку SEB (Естонія), члена ради директорів в компанії Nasdaq (у Швеції).

У ПриватБанку пан Бьоркнерт зосередиться на розвитку клієнтоцентричної моделі бізнесу, прискоренні цифрових ініціатив та підготовці банку до майбутніх викликів.

«Обрання Мікаеля Бьоркнерта підкреслює, що ПриватБанк залишається відданим відповідальному лідерству, операційній досконалості та збереженню його ролі як фундаменту фінансової системи України в ці складні часи. Ми впевнені, що порядність та досвід Мікаеля, зокрема у сфері цифрового банкінгу та операційної ефективності, стануть безцінними для банку і допоможуть йому успішно пройти через цей складний період», – заявив голова наглядової ради ПриватБанку Нільс Мелнґайліс.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь