ПриватБанк продає списані споживчі кредити на 1,6 млрд грн

ПриватБанк продає списані споживчі кредити на 1,6 млрд грн

ПриватБанк виставив на площадці OpenMarket портфель кредитів фізичних осіб загальною заборгованістю на суму 1,6 млрд грн, яка є стартовою ціною лоту. Банки можуть купити цей портфель зі знижкою до 98%.

Продаж боргу буде здійснюється шляхом проведення електронних торгів, які складаються з автоматичного покрокового зниження початкової (стартової) ціни лота, етапів подання закритих цінових пропозицій (особливих ставок) та цінової пропозиції.

Аукціон відбудеться 30 серпня в форматі редукціону. Торги стартують з позначки 1,6 млрд грн і під час кожного кроку ціна буде знижуватися на 3,2 млн грн. Зниження ціни може тривати до мінімальних 2,15% від початкового рівня – 34,4 млн грн.

Бажаючі професійні учасники ринку можуть до 20 серпня зареєструватися на платформі системи електронних торгів Мін’юсту OpenMarket ДП “СЕТАМ” для придбання прав вимоги за портфелем карткових кредитів та внести гарантійний внесок у 1,72 млн грн.

Портфель на продаж включає понад 155 тисяч споживчих кредитів наданих фізичним особам без забезпечення, які були визнані безнадійними та списані за рахунок сформованих резервів. З портфелю для продажу виключені кредити, за якими боржниками є військовослужбовці, мобілізовані – за інформацією, яка наявна в ПриватБанку.

Права вимоги за таким портфелем включають лише тіло кредиту та нараховані відсотки. До участі у торгах будуть допущені фінансові установи, які мають діючу ліцензію на надання коштів у позику та/або послуги з факторингу, та відповідають вимогам банку.

В липні наглядова рада ПриватБанку затвердила рішення щодо організації продажу права вимоги за вказаним портфелем безнадійних кредитів в рамках затвердженої урядом та НБУ програми скорочення проблемної заборгованості державних банків.

Це перший із трьох лотів загальним обсягом 4,8 млрд грн, які ПриватБанк запланував продати до кінця 2024 року.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу