ПриватБанк в апеляційному суді переміг НЗФ, повʼязаний з Коломойським

ПриватБанк в апеляційному суді переміг НЗФ, повʼязаний з Коломойським

Північний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу ПриватБанку, скасував рішення Господарського суду і відмовив у задоволені позову Нікопольського заводу феросплавів (НЗФ).

Про це повідомила пресслужба фінустанови.

Розгляд цієї справи в апеляції тривав майже рік, адже НЗФ та афілійовані з ним компанії, зокрема Запорізький феросплавний завод, Марганецький та Покровський гірничо-збагачувальні комбінати, намагалися усіляко затягнути розгляд: подавали численні клопотання про відвід колегії суддів та скарги про виправлення описок у попередніх рішеннях інших судів.

Підприємства намагаються отримати в українських судах рішення про визнання всіх зобов'язань за кредитами "виконаними", хоча банк не мав жодних спорів із ними і претензій щодо повернення кредитів.

На думку адвокатів ПриватБанку, такі рішення українських судів були потрібні ексвласникам банку для спроб підсилення своїх аргументів у американському процесі ПриватБанку, де розглядається справа про відмивання грошей.

ПриватБанк вітає таке рішення суду, як справедливе та єдине правильне у цій справі. А також таке, що демонструє можливість верховенства права в Україні та перемоги закону над корисливими інтересами. 

Нагадаємо, у 2019 році ПриватБанк розпочав судовий процес у штаті Делавер (США) проти колишніх співвласників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, а також низки інших фізичних і юридичних осіб. Банк вимагає відшкодування збитків, яких він зазнав внаслідок дій, здійснених колишніми власниками, їхніми наближеними особами, а також компаніями, зареєстрованими у США.

Метою цих схем було "заволодіння активами на території Сполучених Штатів на суму сотні мільйонів доларів США шляхом привласнення і легалізації коштів, отриманих від корпоративних кредитів, виданих ПриватБанком у період, коли він перебував під контролем колишніх власників".

В позові на суму понад $685 млн плюс відсотки фігурують феросплавні підприємства, згадані вище, як учасники схеми з виведення коштів банку.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь