Рада почала відновлювати середньострокове планування для місцевих бюджетів

Рада почала відновлювати середньострокове планування для місцевих бюджетів

Верховна Рада 18 липня прийняла в першому читанні проєкт закону № 11131, спрямований на удосконалення бюджетного планування на місцевому рівні.

Законопроєкт передбачає відновлення середньострокового планування, а також адаптацію бюджетних норм у відповідність до актуальних потреб громад і викликів, з якими стикається Україна.

Документ відновлює середньострокове планування місцевих бюджетів, що допоможе органам місцевого самоврядування краще прогнозувати та управляти наявними фінансовими ресурсами.

Планується підтримка регіонів, що відновлюються після руйнувань та окупації, із забезпеченням необхідної гнучкості в бюджетному плануванні.

Законопроєктом відбувається розширення можливостей місцевих громад для залучення фінансування через запозичення та гарантії з метою стимулювання економічного розвитку та інвестицій.

Такі зміни спрямовано на підвищення ефективності управління місцевими фінансами, стабілізацію економічного розвитку на місцевому рівні та посилення соціальної підтримки громадян, запевняють в Мінфіні.

Проєкт закону розробив Мінфін на виконання зобов’язань уряду, визначених Меморандумом про економічну та фінансову політику, а також з урахуванням, що в цьому році вже відновлено середньострокове бюджетне планування на державному рівні й Бюджетну декларацію на 2025-2027 роки схвалено урядом та подано до Верховної Ради.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу