Ринкові кредити на обігові кошти подешевшали для бізнесу

Ринкові кредити на обігові кошти подешевшали для бізнесу

Ставки за пільговими кредитами на обігові кошти і аналогічними ринковими кредитами дуже зблизились, тому бізнесу стало легше взяти кредит саме за ринковою ставкою.

Про це розповіли учасники круглого столу «Держпрограма «5-7-9%» як головний драйвер розвитку кредитного портфеля банків: чи надовго?», проведеного «Фінансовим клубом».

«Ми внесли зміни в деякі свої продукти, додали скорингові системи ухвалення рішень, знизилась вартість ресурсів на ринку. Тому ми можемо пропонувати клієнтам альтернативні продукти по обіговим коштам за ринковими умовами», – розповіла заступниця директора департаменту організації продажів корпоративним клієнтам ТАСкомбанку Анна Мухіна.

Конкуренція між банками посилилась. «Банки увійшли в конкуренцію між собою, створили власні кредитні програми, які відсотковою ставкою не дуже відрізняються від програми «5-7-9%» (оборотні кошти під 13%. – Ред.)», – каже керівниця малого та середнього бізнесу Сенс Банку Яна Шумунова.

Ще нещодавно ринкові ставки перевищували 20%, а пільгові – до 9%. «Зараз ми бачимо різницю в декілька пунктів. Всі ключові гравці ринку йдуть в партнерські програми та залучення міжнародних фондів, щоб здешевити свій ресурс для клієнта», – розповіла Яна Шумунова.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь