Ринки акцій материкового Китаю і Гонконгу падають на тлі рішення китайського центробанку

Ринки акцій материкового Китаю і Гонконгу падають на тлі рішення китайського центробанку

Фондові індекси материкового Китаю та Гонконгу демонструють спад, тоді як ринки акцій інших країн Азії продовжують зростати.

Народний банк Китаю у вівторок залишив базову відсоткову ставку за кредитами на один рік на рівні 3,35% річних, а ставку за п'ятирічними кредитами – на позначці 3,85%. Обидві ставки знаходяться на історичних мінімумах.

Як повідомляє Trading Economics, аналітики не очікували змін у ставках, але ринки все ж сподіваються на подальше пом'якшення грошово-кредитної політики, яке могло б стимулювати зростання другої за величиною економіки світу.

Станом на 8:42 за київським часом китайський індекс Shanghai Composite знизився на 1,2%, а гонконзький Hang Seng – на 0,5%.

Трейдери фіксують прибуток після трьох поспіль сесій зростання Hang Seng, який досяг місячного максимуму, зазначають експерти.

На Гонконзький фондовій біржі найбільше падають котирування акцій Hengan International Group, що спеціалізується на товарах для особистої гігієни, – на 7,4%. Папери пивоварних компаній China Resources Beer і Budweiser Brewing Co. APAC знизилися на 6% і 4,1% відповідно.

Також знижуються акції нафтової компанії PetroChina Co. та виробника комп'ютерної техніки Lenovo – на 3%, виробників споживчої електроніки Xiaomi та Haier Smart Home – на 0,5% і 3,6% відповідно, а також інтернет-компанії Tencent – на 0,4%.

Водночас зростають акції виробників електромобілів BYD та Li Auto Inc. – на 1,5%, розробника відеоігор Netease Inc. – на 1,1%, інтернет-компанії Baidu Inc. – на 1,2%, фармацевтичної компанії Sino Biopharmaceutical – на 0,9% та банку HSBC – на 0,8%.

Японський індекс Nikkei 225 станом на 8:37 за київським часом зріс на 2,1%.

Лідером підйому стали акції компанії M3 Inc., що надає медичні послуги, які підскочили більш ніж на 7%.

Також підвищуються котирування акцій технологічних компаній, таких, як Lasertec (+1,8%), SoftBank Group (+3,2%), Tokyo Electron (+1,8%), Advantest (+3%) та Screen Holdings (+3,4%). Зростають і акції великих корпорацій, таких, як Toyota Motor (+0,8%), Fast Retailing (+3,4%) та Sony (+0,6%).

Південнокорейський індекс Kospi станом на 8:35 за київським часом додав 0,9%.

Акції одного з найбільших у світі виробників чипів і споживчої електроніки Samsung Electronics подорожчали на 0,8%, а іншого чипмейкера SK Hynix – на 3,7%.

Котирування акцій автовиробника Hyundai Motor зросли на 0,6%, авіакомпанії Korean Air Lines – на 2,8%, а сталеливарної компанії Posco – на 0,3%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 піднявся на 0,2%, продовжуючи зростання вже восьму сесію поспіль.

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP та Rio Tinto збільшилася на 1,2% і 1% відповідно.

Ціна акцій Ansell, що виробляє засоби для захисту (рукавички та костюми хімічного захисту), зросла на 7,6%. Компанія знизила дивіденди за підсумками третього року поспіль через скорочення чистого прибутку майже на 50% та виручки на 2,2%. Однак вона планує відновити зростання виручки в поточному фінансовому році, який розпочався 1 липня.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу