ФДМУ виставив на приватизацію інститут, який проєктував великі машинобудівні заводи України

ФДМУ виставив на приватизацію інститут, який проєктував великі машинобудівні заводи України

Фонд державного майна виставив на онлайн-торги Український державний інститут по проєктуванню заводів важкого машинобудування.

Про це повідомив очільник Фонду Віталій Коваль у Telegram.

Аукціон відбудеться 27 серпня в системі "Прозорро.Продажі". Стартова ціна лоту становить 1,5 млн грн (без ПДВ).

Зазначається, що Інститут розташований в Салтівському районі Харкова, неподалік станції метро "Захисників України". До його складу входять:

чотириповерхова адміністративна будівля з підвалом (4906,9 кв. м);

гараж спецмашин (217,7 кв. м) +2 одиниці транспортних засобів;

сарай (46,1 кв. м);

склад металу (153,4 кв. м);

1 807 одиниць рухомого майна (обладнання, меблі, техніка тощо).

Загальна площа нерухомості сягає 5 324,1 кв. м.

Як додав Коваль, на сьогодні підприємство, що спеціалізується на діяльності у сфері архітектури, має лише двох штатних працівників, тоді як у 2021 році їх було 21.

"Також є накопичена кредиторська заборгованість у розмірі 3,63 млн грн. Саме тому приватизація інституту – важлива. Вона відкриває можливості для ефективного використання нерухомості, розвитку бізнесу, виведення підприємства з кризи та створення нових робочих місць", – наголосив він.

ДП "Укрдіпроважмаш" займається виробничою, науково-технічною, дослідною і комерційною діяльністю в галузі виробництва науково-технічної продукції та інших інжинірингових послуг.

Інститут має 80-ти річний досвід в проєктуванні об’єктів машинобудування та може виконувати, як комплексні проєкти для об’єктів промисловості – від важкого, транспортного та енергетичного машинобудування – до різноманітних виробничих цехів та ділянок спеціалізованого напрямку.

Зокрема, за проєктами інституту в Україні побудували такі заводи, як ЗАТ "Новокраматорський машинобудівний завод", ВАТ "Енергомашспецсталь", ВАТ "Азовмаш", НВО "Турбоатом" та інші. 

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу