Споживчі настрої українців покращилися вперше за кілька місяців

Споживчі настрої українців покращилися вперше за кілька місяців

Індекс споживчих настроїв українців у липні зріс на 7,3 пункта та становить 70,1.

Як свідчать дані дослідження Info Sapiens "Споживчі настрої в Україні", зростання показників відбулося вперше за останні місяці.

У липні Індекс поточного становища зріс до 53,8 пункта, що на 2,9 вище за рівень у червні.

Складові цього індексу зазнали таких змін: індекс поточного особистого матеріального становища зріс на 1,8 та становить 49; а індекс доцільності великих покупок зріс на 4,1 та становить 58,6.

Водночас Індекс економічних очікувань у липні зріс на 7,3 пункта та становить 80,9.

Зокрема, індекс очікуваних змін особистого матеріального становища складає 75,2, що на 5,5 вище за рівень цього показника у червні. Індекс очікуваного розвитку економіки країни протягом найближчого року зріс на 9,8, до 65,9, тоді як індекс очікуваного розвитку економіки країни впродовж найближчих 5 років зріс на 6,5 пункта порівняно з минулим місяцем та складає 101,6.

У липні показник індексу очікуваної динаміки безробіття зріс на 0,7 та складає 125 пунктів.

Індекс інфляційних очікувань залишився на рівні попереднього місяця.

Індекс девальваційних очікувань зріс на 2,8 та складає 169,8.

"Після кількамісячного падіння усіх ключових показників споживчої впевненості, ми бачимо тенденцію до відновлення у липні 2024 року. У липні ми спостерігаємо суттєве підвищення як споживчих настроїв населення, так і більш позитивну оцінку економічних очікувань", – коментують аналітики Info Sapiens.

Понад 80% українців вважають свій рівень доходу недостатнім для гідної якості життя. 43% опитаних українців заробляють менше 10 тисяч гривень.

CCI July24 FBpic

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу