США запропонували п’ять ключових кроків для економічного відновлення України

США запропонували п’ять ключових кроків для економічного відновлення України

Спецпредставник США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер під час брифінгу в Києві озвучила план із п'яти ключових кроків, які мають допомогти Україні на шляху до процвітання. Вона закликала до прискорення реформ і залучення капіталу, щоб перетворити десятки готових проєктів на сотні, а згодом – на тисячі.

«Необхідно забезпечити Україну підтримкою міжвідомчого планування, що передбачає збільшення потенціалу технічних експертів, які можуть працювати разом з українцями для сприяння координації дій усього уряду та підтримки розробки єдиного пріоритетного проєкту», – зазначила Пріцкер.

Другим пунктом вона назвала необхідність прискорення розширення списку готових до реалізації проєктів із десяти до сотень і в кінцевому підсумку до тисяч.

«Як сказав посол, нам необхідно підтримати Україну в прискоренні реформ, що є абсолютно необхідним для створення фундаменту для інвестицій, успішної економіки, вступу до ЄС і членства в НАТО», – наголосила спецпредставник США.

Четвертим пріоритетом Пріцкер визначила необхідність залучення більше капіталу не лише $50 млрд від доходів з російських заморожених активів, а й шляхом пожвавлення страхових, перестрахувальних, фондових і банківських ринків.

П'ятий компонент стосується повернення додому ветеранів, внутрішніх переселенців і біженців, їх навчання для відновлення країни та повернення на ринок праці.

Пріцкер також повідомила про активне співробітництво США з Україною у сфері оборонної промисловості.

«Ми дуже тісно співпрацюємо з міністром з оборонної промисловості, прем'єр-міністром та іншими, щоб допомогти розвитку оборонної промисловості у країні. Наразі в нас є чотири-п'ять угод, які або вже закриті, або перебувають у процесі реалізації, щодо виробництва різних видів боєприпасів і надання послуг», – зазначила вона.

Окремо Пріцкер зазначила перспективність галузі технологій в Україні. «Зайнятість у сфері технологій зросла на 8% і продовжуватиме зростати», – сказала спецпредставник.

Вона також розповіла про відвідини школи InScience, яка готує жінок до роботи у сфері технологій. «Залучення жінок у технічні сфери є реальною можливістю, і на ці послуги існує величезний попит», – додала Пріцкер.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу