Баффет скорочує частку в одному з найбільших банків США

Баффет скорочує частку в одному з найбільших банків США

Berkshire Hathaway Воррена Баффета оголосив про третій продаж акцій Bank of America Corp. цього місяця, зменшивши свою значну прибуткову інвестицію у кредитора на загальну суму понад $3 млрд.

Про це пише Bloomberg.

Конгломерат, який почав збільшувати свої інвестиції у банк 2011 року та довгий час був його найбільшим акціонером, продав акцій на суму $767 млн з 25 до 29 липня, згідно з поданою в понеділок звітністю. Цей і попередні продажі цього місяця зменшили частку Berkshire на 6,9%.

Попри це Berkshire залишається власником майже 962 млн акцій, що за ціною закриття в понеділок становить $39,5 млрд.

Ці продажі знаменують найбільший відхід Баффета від ставки, яка довгий час слугувала значним вотумом довіри до керівництва Bank of America під управлінням генерального директора Браяна Мойніхана. Легендарний 93-річний інвестор отримує прибуток, оскільки ціна акцій зросла на 22% цього року.

Представники Berkshire і Bank of America не відповіли на запити про коментарі в неробочий час.

Баффет спочатку вклав $5 млрд у Bank of America в Шарлотті, штат Північна Кароліна, у важкі часи після фінансової кризи 2008 року, коли компанія зіткнулася зі чим раз більшими юридичними зобов'язаннями, а акціонери були стурбовані впливом цього на її капітал.

Баффет згадував, що ідея інвестувати прийшла йому, коли він був у ванні. Він домовився про придбання привілейованих акцій і права на купівлю звичайних акцій. Його участь допомогла розвіяти сумніви громадськості та підняла акції, створивши величезний паперовий прибуток.

Протягом наступного десятиліття Berkshire продовжував інвестувати в Bank of America, зрештою отримавши дозвіл регулятора на придбання частки, що перевищувала 10%. Торік, коли Баффет коригував свої інвестиції у фінансовій індустрії, він зазначив, що Bank of America – це банк, який варто зберегти.

«Мені дуже подобається Браян Мойніхан, – сказав він у квітні. – Я просто не хочу його продавати».

Нагадаємо, Уоррен Баффет купує частку у страховій компанії.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу