США запровадили санкції проти криптовалютного обміннику PM2BTC та біржи Cryptex

США запровадили санкції проти криптовалютного обміннику PM2BTC та біржи Cryptex

США розширили санкції проти рф – нові обмеження стосуються російського криптовалютного ринку.

Управління з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США (OFAC) внесло в санкційний список криптовалютний обмінник PM2BTC, біржу Cryptex, а також їх адміністратора – громадянина рф Сергія Іванова.

"Міністерство фінансів США вживає заходів у рамках скоординованих міжнародних зусиль для припинення роботи російських кіберзлочинних сервісів", – йдеться у повідомленні.

За даними відомства, обидва сервіси пов'язані з відмиванням грошей, отриманих від операторів програм-виконавців та інших кіберпреступників.

Майже половина оброблених транзакцій PM2BTC пов'язана з незаконною діяльністю. Сервіс анонімно обмінював криптовалюту на рублі з використанням фінансових організацій, що знаходяться під санкціями США, і не дотримувався AML/KYC-норми.

З 5 лютого 2018 року по 2 лютого 2021 року оператори та партнери ботнету Trickbot провели через PM2BTC транзакції на суму не менше $4,2 млн.

Також правоохоронці відслідкували операції, пов'язані з даркнет-маркетплейсами Hydra ($41 361), Ferum Shop ($3,45 млн) та іншими нелегальними онлайн-ринками ($600 000); біржею Garantex (около $300 тис.); криптообмінним сервісом Bitzlato (вхідні та вихідні перекази на понад $695 тис.).

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь