В Киргизстані запустили «клон» Монобанку під брендом Simbank

В Киргизстані запустили «клон» Монобанку під брендом Simbank

Компанія Fintech Farm, яка створює застосунки по шаблону monobank, вийшла на ринок Киргизстану із продуктом Simbank.

Про це повідомляє Forbes.

Проєкт Simbank запущений на базі киргизстанського банку Doscredobank. Клієнтам доступний застосунок та стандартні банківські послуги, зокрема відкриття кредитної карти з лімітом у 200 000 сом ($2375 за поточним курсом).

Киргизстанський аналог monobank не має відділень, карту Visa можна замовити онлайн та забрати у відділенні Doscredobank або замовити безкоштовну доставку.

Перша версія застосунку для клієнтів у Киргизстані стала доступна в AppStore ще 23 серпня. Зараз він перебуває у beta-тестуванні, триває реєстрація перших клієнтів, зазначають розробники на сторінках Simbank в AppStore та Google Play.

Fintech Farm розвиває ще три необанки: Leobank у Азербайджані, Liobank у Вʼєтнамі, а також проєкт на стадії запуску в Індії.

Про плани розширення Fintech Farm до Киргистану, Індії та, ймовірно, Марокко Forbes стало відомо в травні. Тоді компанія оголосила про розширення раунду інвестицій, який пройшов роком раніше, досягши сукупно $32 млн.

Навесні 2023-го раунд на $22 млн очолила лондонська венчурна фірма Nordstar, лідінвестором у цьогорічному додатковому раунді на $10 млн став Bank of Georgia, акції якого котуються на Лондонській фондовій біржі. Залучення минулого року підвищило оцінку Fintech Farm до понад $100 млн.

Компанія планувала запуститися з MVP у Індії до кінця літа 2024-го. На той момент компанія інвестувала в індійську експансію щонайменше $5 млн. Раніше була невдала спроба запуску необанку в Нігерії під брендом Fibo.

Співзасновниками Fintech Farm є екстопменеджер ПриватБанку та співзасновник monobank Дмитро Дубілет, колишній очільник напряму M&A у fintech-секторі у лондонському KPMG Микола Безкровний та екскерівник Центру електронного бізнесу ПриватБанку Олександр Вітязь.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь