Страховик розпочав добровільний вихід з ринку, ще двом – анульовано ліцензії

Страховик розпочав добровільний вихід з ринку, ще двом – анульовано ліцензії

Національний банк України надав дозвіл ТДВ “СК “ВАРТО” на добровільний вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля та погодив план виходу з ринку. ТДВ “СК “АСТРАМЕД” та АТ “СК “ІНГО ЖИТТЯ” на підставі власних заяв Національний банк анулював ліцензії на здійснення діяльності із страхування та виключив з Державного реєстру фінансових установ.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Рішення про вихід ТДВ “СК “ВАРТО” з ринку шляхом виконання страхового портфеля та затвердження плану виходу було ухвалене на загальних зборах учасників страховика (протокол від 18 липня 2024 року). Після завершення процедури виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля ТДВ “СК “ВАРТО” зобов’язане звернутися до Національного банку із заявою про анулювання ліцензії на здійснення страхової діяльності.

Відповідно до поданої ТДВ “СК “ВАРТО” звітності за 2023 рік страховий портфель компанії формувався за рахунок платежів за договорами медичного страхування – 100%. Обсяг страхових премій компанії в зазначеному періоді становив 29 594 тис. грн, сформовані страхові резерви – 3 007 тис. грн. За 2023 рік страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 15 422 тис. грн. Частка компанії за страховими преміями на страховому ринку становить 0,07%.

Національний банк надав 05 липня 2024 року ТДВ “СК “АСТРАМЕД” та 28 червня 2024 року АТ “СК “ІНГО ЖИТТЯ” дозволи на вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля та погодив страховикам плани виходу з ринку. Відповідно до поданої ТДВ “СК “АСТРАМЕД” звітності за 2023 рік страховий портфель компанії формувався в основному за рахунок платежів за договорами страхування майна – 90%. Обсяг страхових премій компанії в зазначеному періоді становив 26 970 тис. грн, сформовані страхові резерви – 7 855 тис. грн.

За 2023 рік страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 3 754 тис. грн. Частка компанії за страховими преміями на страховому ринку становить 0,07%. Відповідно до звітності АТ “СК “ІНГО ЖИТТЯ” за 2023 рік страховий портфель компанії формувався в основному за рахунок інших видів накопичуваного страхування – 91% та інших видів страхування життя – 8%. Обсяг страхових премій компанії в зазначеному періоді становив 293 тис. грн, сформовані страхові резерви – 7 552 тис. грн.

За 2023 рік страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 3 968 тис. грн. Частка компанії за резервами зі страхування життя на страховому ринку становить 0,04%. Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 02 серпня 2024 року.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу