Страховик розпочав добровільний вихід з ринку, ще одному — анулювали ліцензію

Страховик розпочав добровільний вихід з ринку, ще одному — анулювали ліцензію

Національний банк України надав дозвіл страховику на вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля та прийняв рішення про анулювання ліцензії на здійснення діяльності із страхування і виключення з Державного реєстру фінансових установ іншого страховика.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Дозвіл на вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля та погодження плану виходу товариства з ринку надано ТДВ “СК “АСТРАМЕД”. Після завершення процедури виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля товариство зобов’язано звернутися до Національного банку з заявою про анулювання ліцензії на здійснення страхової діяльності.

Рішення про вихід ТДВ “СК “АСТРАМЕД” з ринку шляхом виконання страхового портфеля та затвердження плану виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля було ухвалене на загальних зборах учасників ТДВ “СК “АСТРАМЕД” (протокол від 21 червня 2024 року). Відповідно до поданої товариством звітності за 2023 рік, страховий портфель формувався переважно за рахунок платежів за договорами страхування майна – 90%. Обсяг страхових премій в зазначеному періоді становив 26 970 тис. грн, сформовані страхові резерви – 7 855 тис. грн.

За 2023 рік страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 3 754 тис. грн. Частка компанії за страховими преміями на страховому ринку становить 0,07%.

Рішення про анулювання ліцензії на здійснення діяльності із страхування та виключення з Державного реєстру фінансових установ прийнято стосовно ПРАТ “СК “РАРИТЕТ” на підставі його заяви. Нагадаємо, що Національний банк 14 червня 2024 року надав товариству дозвіл на вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля та погодив товариству план виходу з ринку.

Відповідно до поданої ПРАТ “СК “РАРИТЕТ” звітності за 2023 рік, страховий портфель формувався переважно за рахунок платежів з медичного страхування – 87%. Обсяг страхових премій в зазначеному періоді становив 37 571 тис. грн, сформовані страхові резерви – 3 675 тис. грн. За 2023 рік страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 6 900 тис. грн. Частка за страховими преміями на страховому ринку становить 0,1%. Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 05 липня 2024 року.

Нагадаємо, за минулий місяць кількість учасників небанківського фінансового ринку зменшилася до 990 (із 1014 у травні), а кількість банків скоротилася на один – до 62.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу