Страховик «Грандвіс» розпочав добровільний вихід з ринку

Страховик «Грандвіс» розпочав добровільний вихід з ринку

Національний банк надав дозвіл ПрАТ “Страхова компанія “Грандвіс” на вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля та погодив план виходу з ринку.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Таке рішення комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг НБУ ухвалив 14 серпня. Рішення про вихід ПрАТ СК “Грандвіс” з ринку та затвердження плану виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля було ухвалене на загальних зборах акціонерів (протокол від 9 серпня).

Після завершення процедури виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля ПрАТ СК “Грандвіс” зобов’язане звернутися до Національного банку із заявою про анулювання ліцензії на здійснення страхової діяльності. Відповідно до поданої ПрАТ СК “Грандвіс” звітності за перше півріччя 2024 року страховий портфель компанії формувався за рахунок платежів за договорами КАСКО – 86%, страхування відповідальності – 8%, страхування здоров’я – 4%.

Обсяг страхових премій компанії в зазначеному періоді становив 1,242 млн грн, сформовані страхові резерви – 574 тис. грн. Страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 179 тис. грн. Частка компанії за страховими преміями на страховому ринку становить 0,01%.

Національний банк 5 лютого 2024 року поновив ПрАТ СК «Грандвіс» дію ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг у сфері страхування.

Захід впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій із зобов’язанням усунути порушення до 20 грудня 2023 року до ПрАТ СК «Грандвіс» було застосовано 20 листопада 2023 року у зв’язку з невиконанням страховиком рішення комітету НБУ про зобов’язання усунути порушення та причини, що сприяли вчиненню порушення.

В НБУ в квітні 2023 року за результатами аналізу звітності СК «Грандвіс» за 9 місяців 2022 року та річної звітності за 2022 рік виявили, що страховик порушує обов’язковий норматив платоспроможності та достатності капіталу.

Нагадаємо, Національний банк України разом із правоохоронними органами найближчими місяцями перевірить власників ліцензованих фінансових компаній через відкриті та закриті бази на наявність паспортів росії.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу