Стратегічна інвестрада України ухвалила Єдиний портфель публічних проєктів

Стратегічна інвестрада України ухвалила Єдиний портфель публічних проєктів

Єдиний портфель публічних інвестпроєктів на 750 концепцій ухвалено стратегічною інвестиційною радою України під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Про це повідомила перша віцепрем'єрка - міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Стратегічна інвестиційна рада схвалила Єдиний проєктний портфель здійснення публічних інвестицій, яким визначено пріоритетні галузі для фінансування з боку держави та міжнародних партнерів.

Єдиний проєктний портфель здійснення публічних інвестицій складається з 750 проєктів вартістю 2,36 трлн грн.

"У портфелі представлено 750 концепцій. Із них понад 100 у сфері охорони здоров'я, освіти, транспорту та енергетики визначено як пріоритетні та рекомендовані для включення до держбюджету-2025", - розповіла вона.

Свириденко також додала, що Єдиний портфель інвестиційних проєктів є важливим кроком до модернізації країни та ефективного використання коштів держбюджету.

Загальний ресурс державного бюджету України на фінансування публічних інвестиційних проєктів у 2025 році становить 256,1 млрд грн, зокрема 186,9 млрд грн надходжень від міжнародних фінансових організацій та донорів (кредити, гранти, державні гарантії).

Одним з пріоритетів є підвищення стійкості та відновлення енергосистеми України, на відповідні публічні інвестиційні проєкти у 2025 році передбачено 51,3 млрд грн за рахунок кредитних коштів та грантів, державних гарантій на підставі міжнародних договорів.

PIM

Нагадаємо, Міністерство економіки завершило переговори й зареєструвала представництво Офісу Японської організації зовнішньої торгівлі в Україні (JETRO).

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь