Коломойському дозволили вийти з СІЗО під заставу в 1,9 млрд грн

Коломойському дозволили вийти з СІЗО під заставу в 1,9 млрд грн

Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід Ігорю Коломойському з тримання під вартою на заставу у розмірі 1,88 млрд грн.

Відповідне рішення суд ухвалив 29 серпня, задовольнивши клопотання БЕБ, погоджене Офісом генпрокурора, повідомляється на сайті суду.

"Необхідність зміни запобіжного заходу детективом у клопотанні обґрунтовано вимогами ч. 3 ст. 197 КПК України. Так, вказаною нормою кримінального процесуального закону передбачено, що граничний строк тримання особи під вартою під час досудового розслідування не повинен перевищувати, зокрема 12 місяців, у кримінальному провадженні щодо тяжких та особливо тяжких злочинів", – пояснили в суді.

Там нагадали, що запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для Коломойського обрали 2 вересня 2023 року, а отже, граничний строк тримання його під вартою під час досудового розслідування закінчується 2 вересня 2024 року.

"При цьому, як зазначено детективом у клопотанні та підтримано прокурором у судовому засіданні, після прийняття попереднього рішення слідчим суддею, яким продовжено строк тримання під вартою підозрюваного до 02.09.2024, виникли обставини, які перешкоджають у подальшому тримати останнього під вартою", – вказує суд.

Тому за результатами судового розгляду слідчий суддя задовольнив клопотання детектива ДБР та змінив запобіжний захід Коломойському з тримання під вартою на заставу у розмірі 1,88 млрд грн.

Нагадаємо, Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та закрив провадження у справі за позовом Ігоря Коломойського до Нацбанку та ПриватБанку про розірвання договорів його особистої поруки за кредитами рефінансування, залученими ПриватБанком до його націоналізації.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь