У Дії з’явилися ще чотири військові облігації

У Дії з’явилися ще чотири військові облігації

У "Дії" з’явилися ще чотири військові облігації, які отримали назви окупованих міст – Лазурне, Джарилгач, Гурзуф та Судак.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Військові облігації – це цінні папери від держави, які можна купувати та після закінчення терміну їх дії отримати кошти назад з відсотками. Гроші з військових облігацій ідуть на зброю, боєприпаси, техніку, їжу та медикаменти для військових. А також на зарплати медикам і військовим.

Наразі у "Дії" з’явилися такі облігації:

Лазурне – ставка від 15,10%, дата виплати – 10.09.2025;

Джарилгач – ставка від 15,75%, дата виплати –10.06.2026;

Гурзуф – ставка від 14,90%, дата виплати – 04.06.2025;

Судак – ставка від 14,85%, дата виплати – 30.04.2025.

Зазначимо, що придбатии облігації можна за кілька кліків у застосунку "Дія". Для цього потрібно зайти у застосунок, на головному екрані натиснути на "Військові облігації", вибрати облігацію, партнера та кількість, підписати та оплатити. Облігація протягом 3 днів з’явиться в застосунку.

Після закінчення терміну облігації кошти з відсотками повертаються на картку "єПідтримка".

Послуга реалізована Мінцифрою спільно з Міністерством фінансів України, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку й Національним банком України.

У 2023 році завдяки військовим облігаціям до державного бюджету залучили понад 165 млрд грн.

Нагадаємо, Національний банк застосував до ТОВ “Маніфою”, ТОВ “Фінанс Інвест Актив” та ТОВ “Сафра Фінанс” заходи впливу за порушення законодавства, що регулює діяльність учасників ринків фінансових послуг та законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь