Україна очікує найближчим часом 4,2 млрд євро у межах програми Ukraine Facility

Україна очікує найближчим часом 4,2 млрд євро у межах програми Ukraine Facility

Україна найближчим часом очікує наступний транш у розмірі 4,2 млрд євро в межах програми Ukraine Facility від Європейського Союзу.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 6 серпня, передає Укрінформ.

"Також уже найближчим часом очікуємо наступний транш обсягом 4,2 млрд євро в межах програми Ukraine Facility від Європейського Союзу. За 2024 рік Україна залучить від ЄС за цією програмою загалом 16 млрд євро", - сказав глава уряду.

Шмигаль наголосив, що Україна впроваджує всі необхідні реформи. Водночас є запевнення від держав-партнерів та міжнародних фінансових інституцій, що всі потреби зовнішнього фінансування на цей рік будуть забезпечені.

"Кошти партнерів — це допомога для фінансування невійськових видатків бюджету. Це допомога для виконання соціальних зобов’язань держави, для виплати зарплат бюджетникам, для реалізації економічних та гуманітарних проектів. Сектор безпеки й оборони Україна фінансує з внутрішніх ресурсів", - підкреслив глава уряду.

Нагадаємо, Рада ЄС 5 серпня запровадила санкції проти ще 28 осіб за їхню роль у внутрішніх репресіях і порушенні прав людини в білорусі. Зокрема, санкції спрямовані проти двох заступників начальника Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією (ГУБЕЗіК) Міністерства внутрішніх справ країни.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу