Україна отримала грантові $3,9 млрд від США

Україна отримала грантові $3,9 млрд від США

Україна отримала $3,9 млрд безповоротного гранту від США через Світовий банк.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

“Ці кошти допоможуть у фінансуванні пріоритетних видатків бюджету як зарплати вчителів, медиків і рятувальників, соціальні допомоги“, – повідомив він.

Це перший транш прямої бюджетної підтримки від Сполучених Штатів у 2024 році. Загалом Україна цьогоріч отримає від США $7,8 млрд прямої бюджетної допомоги, пояснив Шмигаль.

“Як зробимо реформу митниці (законопроєкт № 6490д) та Рахункової палати, то ще $3,9 млрд отримаємо“, – заявив перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Доходи загального фонду державного бюджету в липні не тільки скоротились в порівнянні із попередніми місяцями, вони також впали до аналогічного періоду 2023 року, оскільки торік допомога від США надійшла саме в липні.

“Вдячний уряду США за солідарність з Україною. 3,9 млрд доларів США – безповоротна фінансова допомога – є надзвичайно важливим внеском у підтримку держбюджету України під час опору повномасштабній агресії рф. Грант допоможе уряду України відшкодувати пріоритетні видатки соціальної та гуманітарної сфери, не збільшуючи боргове навантаження“, – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Пряма бюджетна підтримка від США з лютого 2022 року сягнула майже $27 млрд. “Це – найбільша фінансова допомога Україні серед усіх країн світу“, – пояснили в Мінфіні.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу