Україна приєднується до програми ЄС щодо боротьби з шахрайством

Україна приєднується до програми ЄС щодо боротьби з шахрайством

Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та Європейським Союзом про участь у програмі ЄС щодо боротьби із шахрайством (EUAF).

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

Зазначається, що угоду було підписано 20 березня 2024 року міністром фінансів України Сергієм Марченком та єврокомісаром із питань бюджету та адміністрування Йоханнесом Ханом.

Програма передбачає фінансування за такими напрямами: впровадження ІТ-інструментів для посилення транснаціональної співпраці; підтримка фінансових розслідувань; технічна та оперативна підтримка відповідних органів; нарощування ІТ-потенціалу та обміну даними; організація спеціалізованого навчання та досліджень.

«Участь України у програмі ЄС щодо боротьби із шахрайством дасть нам змогу отримати необхідні знання та професійну підготовку у сфері захисту фінансових інтересів України та ЄС, а також зміцнить інституційну спроможність України в розбудові системи боротьби з шахрайством за європейськими стандартами», - зазначив заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

За його словами, Україна, після підписання законопроєкту Президентом Володимиром Зеленським, стане першою країною, яка, не будучи членом ЄС, офіційно приєднається до програми EUAF.

Як повідомлялося, програма Європейського Союзу EU Anti-fraud Programme (EUAF) сприяє боротьбі з шахрайством, корупцією та будь-якою іншою незаконною діяльністю, що стосується фінансових інтересів ЄС. Зокрема, програма заохочує зміцнення спроможності держав-членів проводити розслідування, включно з їх цифровізацією, та включає підтримку спеціалізованого навчання та дослідницької діяльності.

Бюджет конкурсів для програми ЄС щодо боротьби з шахрайством (EUAF) – компонент Hercule – на період 2021-2027 років становить 114,2 млн євро.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу