Україна вже восени може отримати $1,1 млрд від МВФ

Україна вже восени може отримати $1,1 млрд від МВФ

Міжнародний валютний фонд починає місію для п'ятого перегляду програми розширеного фінансування EFF. Це дозволить Україні вже цієї осені залучити $1,1 млрд.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль ввечері 2 вересня.

Початок роботи місії він обговорив з директором Європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером.

"Подякував пану Каммеру та всій команді Фонду за послідовну роботу над четвертим переглядом програми, що відбувся цього літа", – зазначив український прем’єр.

Сторони обговорили впровадження реформ і виконання структурних маяків, а також відзначили прогрес у цьому напрямку.

"Україна системно працює з партнерами для забезпечення макрофінансової стабільності. Зокрема, успішно реалізовує програму ЄС Ukraine Facility на суму 50 млрд євро", – додав Шмигаль.

Під час розмови також зосередилися на питанні конфіскації російських активів, які повинні стати вагомим ресурсом для підтримки України.

Нагадаємо, наприкінці червня 2024 року Виконавча рада МВФ завершила четвертий перегляд програми в рамках Механізму розширеного фінансування для України (Extended Fund Facility - EFF).

За його результатами Україна на початку липня отримала транш фінансування обсягом близько $2,2 млрд. Таким чином, загальний обсяг залучених коштів у межах програми EFF сягнув близько $7,6 млрд.

31 березня 2023 року Виконавча рада МВФ затвердила чотирирічну програму Механізму розширеного фінансування (EFF) для України з фінансуванням в розмірі близько $15,6 млрд. Ця програма є частиною загального пакета міжнародної підтримки України, який наразі становить близько $122 млрд.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь