ПриватБанк отримав від Єврокомісії 10 млн євро для українського МСБ

ПриватБанк отримав від Єврокомісії 10 млн євро для українського МСБ

Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK) підписав угоду з ПриватБанком, а також з Кредобанком, про підтримку українського малого та середнього бізнесу (МСБ) за кошти ЄС на 20 млн євро – кожен банк отримає по 10 млн євро.

Про це повідомляє пресслужба ПриватБанку та пресслужба BGK.

Між Польським банком розвитку (Bank Gospodarstwa Krajowego, BGK) та ПриватБанком було підписано угоду про розподіл ризиків під час конгресу «Спільне майбутнє» у Познані 7-8 жовтня.

Цей договір імплементує положення угоди між BGK та Єврокомісією щодо розширення підтримки українського малого та середнього бізнесу (так званого «дофінансування»), яка має на меті підвищення кредитної привабливості українських банків, що працюють поблизу зони бойових дій.

Відповідно до угоди, укладеної з BGK цього року, Єврокомісія виділить додатково 20 млн євро для українських компаній, з яких 10 млн євро – через інструменти фінансування ПриватБанку.

Завдяки отриманим коштам, кредитна діяльність ПриватБанку буде додатково забезпечена гарантією Єврокомісії. Фінансування буде надано для покриття енергетичних потреб сектору малого та середнього бізнесу в Україні поблизу бойових дій.

“Ми маємо ще більше можливостей для кредитування на інвестиційні потреби мікро, малого та середнього бізнесу в Україні, який проявив свій непохитний характер та продовжує працювати у надскладних умовах на територіях близьких до лінії фронту”, – зазначив член правління ПриватБанку з питань корпоративного бізнесу та МСБ Євген Заіграєв.

Це вже другий пакет допомоги Єврокомісії з підтримки українського МСБ, який реалізує BGK в Україні.

З початку 2023 року до липня 2024 року понад 100 компаній, в основному з агропродовольчого та промислового секторів, отримали через Кредобанк підтримку на 20 млн євро в межах першого пакета. Тепер у програмі братиме участь і ПриватБанк.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів вніс зміни до порядків надання фінансової державної підтримки суб'єктам підприємництва.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь