Українську пам’ятну монету визнали найкращою у світі монетою про сучасну подію

Українську пам’ятну монету визнали найкращою у світі монетою про сучасну подію

Українська срібна пам’ятна монета "Сміливість бути. UA" перемогла в номінації "Найкраща монета про сучасну подію" та увійшла до 10 найкращих монет світу за підсумками престижного міжнародного монетного конкурсу "Монета року".

Про це повідомляє пресслужба Національного банку.

Результати конкурсу були оголошені 8 серпня під час Всесвітньої виставки грошей у Роузмонті (США).

Як нагадали в НБУ, пам’ятна монета "Сміливість бути. UA" присвячена сміливості української нації та продовжувала серію "Безсмертна моя Україно".

Її ввели в обіг 23 серпня 2023 року. Вона має номінал 10 гривень та виготовлена зі срібла 925 проби масою 31,1 г. Крім того, монета оздоблена локальною позолотою.

Авторами ескізів виступили київські художники Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук. Скульптор – Володимир Атаманчук.

Міжнародний конкурс "Монета року" щорічно проводить авторитетне нумізматичне видання World Coin News за підтримки The Journal of East Asian Numismatics.

Цього року міжнародні експерти визначали переможців серед майже 600 монет із 42 країн світу, випущених у 2023 році.

На першому етапі конкурсу було обрано 100 найкращих монет (по 10 монет у кожній з 10 номінацій), до числа яких потрапили три українські пам’ятні монети:

"Сміливість бути. UA" (срібло, номінал 10 гривень) – у номінації "Найкраща монета про сучасну подію";

"Країна супергероїв. Дякуємо енергетикам" (нейзильбер, номінал 5 гривень) – у номінації "Найхудожніша монета";

"Дружба та братство – найбільше багатство" (україно-польський набір з двох срібних монет номіналом 10 гривень та 10 злотих) – у номінації" Найбільш надихаюча монета".

Нагадаємо, Національний банк застосував до ТОВ ”Укр Кредит Фінанс” та ТОВ “Мілоан” заходи впливу за порушення законодавства, що регулює діяльність учасників ринків фінансових послуг, законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг та законодавства про рекламу на ринках фінансових послуг.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу