НБУ оштрафував дві фінансові установи

НБУ оштрафував дві фінансові установи

Національний банк застосував до ТОВ ”Укр Кредит Фінанс” та ТОВ “Мілоан” заходи впливу за порушення законодавства, що регулює діяльність учасників ринків фінансових послуг, законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг та законодавства про рекламу на ринках фінансових послуг.

Такі рішення комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг НБУ ухвалив 12 серпня за результатами планових інспекційних перевірок, що були здійснені департаментом інспектування НБУ.

За виявлені під час інспекційної перевірки порушення до ТОВ “Укр Кредит Фінанс” застосовано захід впливу у вигляді накладення штрафу в сумі 2 млн 949,5 тис. грн за порушення декількох законів України та положень НБУ.

Рішення набрало чинності з 12 серпня. ТОВ зобов’язане сплатити штраф упродовж місяця з цієї дати.

Крім того, ТОВ отримало письмове застереження, яке набуло чинності 13 серпня. ТОВ зобов’язане усунути порушення та вжити заходів для їх недопущення надалі в своїй діяльності.

За виявлені під час інспекційної перевірки порушення до ТОВ “Мілоан” застосовано захід впливу у вигляді накладення штрафу в сумі 1 млн 754,4 тис. грн за порушення декількох законів України та положень НБУ.

Рішення набрало чинності з 12 серпня. ТОВ зобов’язане сплатити штраф упродовж місяця з цієї дати.

Захід впливу у вигляді письмового застереження набув чинності з 13 серпня. ТОВ зобов’язане усунути порушення та вжити заходів для їх недопущення надалі в своїй діяльності.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу