Уряд ініціював реформу ринку залізничних перевезень

Уряд ініціював реформу ринку залізничних перевезень

Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт «Про систему та особливості функціонування ринку залізничного транспорту України», який запроваджує нову модель ринку залізничних перевезень.

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Схвалено проєкт закону «Про систему та особливості функціонування ринку залізничного транспорту України». Законопроєкт спрямований на імплементацію актів законодавства ЄС у сфері залізничного транспорту, зокрема, визначених Угодою про асоціацію з ЄС», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що проєктом закону пропонується запровадити нову модель ринку залізничних перевезень, аналогічну європейським залізничним стандартам. Зокрема, документом визначено основні вимоги, обов'язки та права оператора інфраструктури, перевізника, основні вимоги до залізничного рухомого складу, врегульовується діяльність операторів залізничного рухомого складу та володільців рухомого складу.

Закріплюється також принцип рівноправного доступу до послуг інфраструктури, що поширюється на всіх осіб, зацікавлених в отриманні таких послуг.

Крім того, ініціюється створення на залізничному транспорті системи управління безпекою відповідно до вимог положень законодавства ЄС, що дозволить підвищити рівень безпеки перевезень в умовах розвинутої конкуренції на ринку залізничних перевезень; встановлюються правові основи технічного регулювання та допуску підсистем залізничного транспорту для експлуатації; запроваджується європейський підхід до забезпечення технічного обслуговування рухомого складу та відповідальності за його безпечний стан.

Передбачається також запровадження функціонування навчальних центрів, що здійснюють підготовку, перепідготовку i підвищення кваліфікації машиністів.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь